Beskrivelse
Madame Vessières og Monsieur Teulon fremstillede den første vin herfra i 1703. I dag eksisterer vinproduktionen på 8. generation, med ønolog Phillipe Teulon i spidsen for denne stolte familie tradition. Placeret i det nordligste af Costières de Nîmes, ligger vingårdens stokke på sydvendte skråninger og får optimalt udbytte af solen. En fantastisk jordbund rig på stenet alluviale sedimenter fra Rhône og Durance -floden, kendt som “Gress”. Gress har en helt særlig egenskab, den optager jordens varme om dagen og frigiver den om natten til planten – således en vigtig rolle i væksten af druerne.
Love
IGP Pays d’Oc.
”AB – Agriculture Biologigue” – er certificeringen for økologisk vin. Vinstokkene står isoleret fra omverdenen, omkranset af en bred skovrand, som naturlig grænse. I EU må der tilsættes op til 400 mg sulfitter per liter vin. Naturvin bør der maksimalt tilsættes 30 mg per liter vin.
Denne vin, er ikke tilsat sulfitter under vinifikationen. Gæringen forekommer 100% ved hjælp af druens naturlige gær. Ingen gær er tilføjet processen.
Jordbund
« Gress », Leret, Kalkholdig.
Druesorter
100% Cabernet Sauvignon, som er +20 år gamle og som giver et gennemsnitligt udbytte på 50hl /ha.
Fremstilling
Druerne håndplukkes om natten for at indkapsle aromaerne med duggen. Høsten påbegyndes ved overmodningen. Herefter undergår saften klassisk sydfransk gæring med 25-dages maceration af 100% druens naturlige gær, i temperaturkontrolleret rustfri stålkar. Selve processen håndteres med så få menneskelige indgreb som muligt og den færdige vin færdigmodnes i termoregulerede rustfri stålkar.
Alkohol indhold
13%.
Gemmeevne
Drikkemoden: 2022. Vinen kan henligge frem til 2027 – ved opbevaring under 19°C, for at undgå potentiel bakteriel udvikling af vinsyre.
Smag
ORTUS betyder på latin “fødslen”, “begyndelsen”. Farven er dyb og klar, med voluminøse aromaer og ’rene’ duft af små sorte frugter. Smagen er ærlig, saftig og rig på små sorte frugter i fin harmoni med vinens bløde modne tanniner.
Anbefales
Serveres ved 18°C til retter som kalvesteg m. stegte svampe, rosmarin & flødebagte kartofler samt oste som Tomme de Savoir og Brie de maux. Kan med fordel nydes til juleanden og flæskesteg.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.